Asko Rantanen jatkaa FPS:n peräsimessä 1+1-vuotisella sopimuksella. Kuva: Forssan Lehti

Forssan Palloseura on solminut ensimmäiset valmentajasopimukset kaudelle 2021-2022. Seuraa viisi aiempaa kautta luotsannut Asko Rantanen jatkaa joukkueen päävalmentajana. Rantasen sopimus on 1+1-vuotinen. Tuoreen sopimuksen lisäksi Rantanen aloittaa jääkiekon huippuvalmentajatutkinnon Vierumäen urheiluopistossa.

– Hyvät fiilikset sopimuksesta tottakai, vaikka työ itsessään on jatkunut täysin normaalisti edellisen kauden päätyttyä. Jatkaminen täällä oli selvää jo päättyneen kauden aikana, mutta sopimus piti luonnollisesti allekirjoittaa uudelleen, koska seuran toiminta yhtiöitettiin, Rantanen avaa.

Rantaselle alkava kausi on kuudes perättäinen FPS:n peräsimessä.

– Päättynyt kausi oli monessa suhteessa oppimisen vuosi koko organisaatiolle. Mikäli menestystä janoaa tulevaisuudessa, jokaisella osa-alueella tulee olla palava halu oppia ja kehittyä, Rantanen näkee.

Päävalmentaja itse on uuden edessä, kun Rantanen aloittaa opinnot Vierumäen urheiluopistossa.

– Mielenkiintoista nähdä, mitä kaikkea opinnot tuovat tullessaan. Lähiopetusta on luvassa muutamina päivinä, mutta pääosin opiskelu tapahtuu verkon yli. Kahdessa vuodessa olisi tarkoitus valmistua.

Joukkueen manageri Timo Willman rakentaa joukkuetta pala palalta. Rantasen mukaan vaihtuvuus tulee olemaan noin 5-6 pelaajaa. Ensimmäisistä pelaajasopimuksista tiedotetaan ensi viikon aikana.

MAALIVAHTIVALMENNUS UUDISTUU

FPS:n MV-valmennuksesta vastuun ottaa kaudella 2011-2012 Suomen mestaruuden JYP:ssä voittanut Joni Myllykoski. 37-vuotias Myllykoski saapuu Forssaan intoa täynnä.

– Neuvottelut käynnistyivät muistini mukaan toukokuun alussa ja melko nopeasti palaset loksahtelivat kohdalleen. Tunnen molemmat Rantasen veljekset entuudestaan, joten päätös oli lopulta helppo, Myllykoski kertoo.

Myllykosken pelaajauralta löytyy Suomen mestaruuden lisäksi SM-Liigan pronssimitali, Tanskan mestaruus ja hopeamitali sekä Mestiksen mestaruus ja pronssimitali. Peliuransa Myllykoski lopetti kauteen 2019-2020.

– Olkapääni alkoi olla siinä kunnossa, että oli punnittava kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja. Hyvin nopeasti kuitenkin itselleni selvisi ajatus, että haluan jatkaa rakkaan lajin parissa, Myllykoski jatkaa.

Myllykoski sai aktiiviurallaan kehittyä ja kasvaa huippulaadukkaissa ympäristöissä. Taustalta löytyy mm. kolme Leijonien MV-valmentajaa: Kari Lehtonen, Ari Moisanen ja Ari Hilli.

Valmennusuransa Myllykoski aloitti Unkarissa Ferencvarosissa. Myllykoski saapuu Forssaan Rovaniemeltä, jossa mies valmensi viime kaudella Rovaniemen Kiekon Mestis-joukkueen maalivahteja ja samalla toimi RoKi:n junioreiden MV-valmennuksen koordinaattorina. Torniolaisen työn kuva tulee olemaan Forssassa käytännössä identtinen.

Päävalmentaja Asko Rantasen tavoin Myllykoski aloittaa jääkiekon huippuvalmentajatutkinnon Vierumäellä ja mies odottaa alkavaa koulutusta vesi kielellä.

– Kuten tiedetään, Suomessa koulutusjärjestelmät ovat huippuluokkaa koko maailmassa, eikä valmentajatutkinnot tee tässä asiassa poikkeusta. Mielenkiintoista nähdä kuinka paljon uusia asioita oppii. Kiva nähdä, kuinka paljon tulee sellaista tietotaitoa, jota sovelletaan siinä omassa arjessa, Myllykoski miettii.

Neljä edellistä kautta FPS:n MV-valmennuksesta vastannut Ville Nyrönen jatkaa myös seurassa. Koulun penkki tulee myös Nyröselle tutuksi, sillä mies aloittaa ammattivalmentajan opinnot Vierumäellä elokuussa. Nyrösen opinnot vaativat kuitenkin useammin läsnäoloa paikan päällä. Nyrönen näkee, että kahdesta MV-valmentajasta on vain ja ainoastaan etua.

– Erityisesti siksi, että omat opintoni tapahtuvat useammin lähiopetuksessa, Nyrönen kertoo.

Yhteistyötä Myllykosken ja muiden FoPS Junioreiden MV-valmentajien kanssa Nyrönen kuvaa luontevaksi ja saumattomaksi.

– Lähtökohdat ovat loistavat. Valmennusideologiamme Jonin kanssa on hyvin samankaltainen, joten uskon, että kahden MV-valmentajan yhteistyöstä on kaikille osapuolille vain hyötyä. Alkavalla kaudella tulemme päivittäisen työn ja opiskelujen lisäksi tekemään aiempaa tiiviimpää yhteistyötä myös FoPS Junioreiden kanssa. Junioreiden MV-valmennustiimiin kuuluvat myös Atte Vali, Jouni Hernberg, Eeli Suoranta sekä Tommi Sulonen, Nyrönen kertoo.

Nyrönen on mielissään yhteistyöstä myös HPK:n MV-valmentajan Juha Lehtolan kanssa.

– Ennen kulunutta kautta koulutukseni oli muutaman liiton aluekoulutuksen ja itseopiskelun varassa. Sain todella paljon erilaisia oppeja ja vinkkejä Juhalta viime kauden aikana. Kiitosta täytyy jakaa myös liiton suuntaan todella aktiivisesta tiedon jakamisesta, Nyrönen kiittelee.

FoPS Junioreiden toiminnanjohtaja Anssi Rantanen myhäilee myös tyytyväisenä.

– Mahtavaa saada Joni töihin tänne Forssaan. Jonin sopimus on erittäin tärkeä junioreiden näkökulmasta. Joni tulee ottamaan kokonaisvastuuta yhdessä Nyrösen Villen kanssa junioripolusta aina edustusjoukkueeseen asti. Ammattimies ja viimeisen päälle lätkäjätkä, Rantanen virnistää.