Kuva: Niklas Günsberg

FPS matkusti tänään viikonlopun toiseen vierasotteluunsa sarjakärki Kiekko-Espoon vieraaksi. Eilen TUTO Hockeyn Turussa kaatanut FPS lähti hakemaan jatkoa mainiolle vireelleen ja samalla viidennettä perättäistä kolmen pisteen voittoa. Palloseuran kannalta jokainen piste on elintärkeä, sillä sarjataulukossa edellä olevat Kajaanin Hokki ja Heinolan Peliitat ovat tulleet FPS:n kannalta mukavaa vauhtia selkä edellä vastaan. Ottelusta ei siis panosta puuttunut. Eriskummallinen kamppailu päättyi kovassa vireessä olevan FPS:n voittoon 5-6 (0-3, 4-1, 1-2).

Avauserä käynnistyi melko tasaisissa merkeissä. Ottelun ensimmäinen tilastomerkintä saatiin ajassa 02:19, kun Olli Maansaari koukkasi Kiekko-Espoon pelaajan kaksiminuuttisen arvoisesti. Erikoistilanteen vaarallisin paikka tuli kuitenkin keskeltä läpi purjehtineelle Juhani Tammiselle, mutta maestrolta nähtiin läpiajossa harvinainen jäätyminen. Tilanteen jälkeen isännät saivat luotua hyvää pyöritystä ylivoimalla, mutta Palloseuran tutun hyvä alivoima pelasi laadukkaat vetopaikat minimiin. Palloseura sai tapetusta alivoimasta virtaa ja lisäsi kaasua, joka näkyi myös Metro Areenan digitaaleilla ajassa 07:42. Jukka-Pekka Kurtelius löysi Paavo Tynin, joka pujotteli pari Kiekko-Espoon pelaajaa ajaen samalla röyhkeästi maalille. Tyni laukoi ja Kiekko-Espoon maalilla Riku Lindroos torjui tämän, mutta Totte Moberg oli kärppänä paikalla lyömässä karat sisään. Maalin jälkeen FPS:n peli oli hyvin kontrollissa. Palloseura puolusti hyvin kiekon kanssa. Kiekko-Espoo ei erän puolenvälin aikana saanut juuri mitään aikaan. Toisin kuin Palloseura ja etenkin Jyri Waajakoski. Ensin ajassa 11:55 Atso Lehtinen löysi keskeltä joukkueen tavoin mainioon liekkiin yltyneen Karri Forsblomin, joka jatkoi vierelleen Jyri Waajakoskelle. Waajakoski löysi poikittaissyötöllä Erkki Laihon, joka tälläsi lukemiksi 0-2. Muutama minuutti myöhemmin Waajakoski takakarvasi kiekon loistavasti Kiekko-Espoon puolustuspäädyssä, jonka jälkeen löysi Janne Jokisen maalin edestä. Jokinen oli unohdettu maalin eteen täysin yksin ja miehellä olisi ollut aikaa lukea kuluneen viikon Forssan Lehdet, mutta sen sijaan Jokinen sivalsi lukemiksi 0-3. Hetkeä myöhemmin isäntien Anton Ollikainen lähti istumaan kaksiminuuttista poikittaisesta mailasta, mutta FPS:n ylivoima jäi kuitenkin vain minuutin mittaiseksi, sillä Palloseuralla oli kuusi miestä jäällä. Kiekko-Espoo pääsi kertaalleen hyvään vetopaikkaan Leevi Lembergin ollessa asialla, mutta viime aikoina loisto-otteita esittänyt Petrus Lintonen torjui tyylikkäästi. Ensimmäisen erän torjunnat: Lindroos 8, Lintonen 7.

Palloseura päästää vapaalipulla isännät takaisin otteluun

Toisessa erässä nähtiin jäällä kaksi täysin eri joukkuetta. Kiekko-Espoon maalilla Riku Lindroos sai tehdä tilaa MM-pronssimitalisti Roope Taposelle ja vaihdos herättikin joukkuetta selkeästi. Palloseuran erän alku oli sen sijaan sysimusta. Ensin ajassa 21:19 Niki Kaila löysi maalin edestä Tommi Takaveräjän, joka rikkoi Lintosen kuparisen. Tästä puoli minuuttia myöhemmin Kurtis McLean kavensi 2-3:een karmean FPS:n puolustusvirheen seurauksena. Maalien jälkeen Kiekko-Espoo haki raivokkaasti tasoitusosumaa, mutta FPS:n johtoasema kesti kuin kestikin vielä toistaiseksi. Lisää vettä myllyyn lisäsi Olli Maansaaren saama rangaistus kampituksesta. Kiekko-Espoon ylivoima pyöri jälleen ihan hyvin, mutta vaarallisille vetopaikoille isännät eivät päässeet. Palloseuran ensimmäinen kontrolloidumpi hyökkäys nähtiin vasta seitsemännellä minuutilla, jonka jälkeen Topi Hägg ja Jukka-Pekka Kurtelius pääsivät kokeilemaan omista paikoistaan, mutta tuloksetta. Heti erän puolen välin jälkeen Kiekko-Espoo jatkoi siitä mihin jäi tasoittaen ottelun. Osuma oli onnekas, sillä ensin laukoneen Tommi Takaveräjän veto kilahti tolppaan, josta kiekko jäi pyörimään maalin eteen, jonka Juhani Merikanto suti sisään. Kauaa peli ei kuitenkaan edennyt tasalukemissa, sillä Topi Häggin veto viivan tuntumasta ajassa 31:48 sujahti onnekkaasti sisään Roope Taposen räpylän kautta. Seuraavat minuutit edettiin vahvasti sinisissä merkeissä. Petrus Lintonen torjui Aku Alhon rannelaukauksen tolpan kautta ohi ja hetkeä myöhemmin Leevi Lembergin laukaus viuhui vain senttejä samaan osoitteeseen. Lembergin laukauksen jälkeen Palloseura pääsi vastahyökkäykseen, mutta Juhani Tamminen ei onnistunut Daniel Mäkiahon passista. Kiekko-Espoo ei tästä hätkähtänyt, vaan tuli uudelleen tasoihin erän lopussa. Toistamiseen osunut Kurtis McLean laukoi kiekon maalin jälleen FPS:n kannalta epäonnisten pomppujen jälkeen. Kiekon maalille toimitti viivasta Anton Kokkonen. Toisen erän torjunnat: Taponen 5, Lintonen 11.

FPS löytää kadonneen punaisen langan uudelleen

Kolmas erä alkoi FPS:n vinkkelistä jälleen puolustuskannalla. Erän alkuun Eetu Moberg komennettiin boksiin korkeasta mailasta, mutta illan teeman mukaisesti Palloseuran alivoima kesti Kiekko-Espoon pyöritykset ja peitti vetopaikat laadukkaasti. Heti alivoiman päätyttyä FPS:n Erkki Laiho pääsi laukomaan kahteen otteeseen tuloksetta, mutta hyökkäyksessä mukana ollut Paavo Tyni näytti jälleen osaamistaan laukoen terävästi ranteella lukemiksi 4-5 ajassa 44:21. Maalin jälkeen FPS pääsi ylivoimalle, jolla saatiin pari hyvää vetoa aikaiseksi, mutta Roope Taponen veti jokaisella yrityksellä pidemmän korren. Erän ylitettyä puolivälin FPS:n Daniel Mäkiaho karvasi kiekon Kiekko-Espoon maalin takana. Kiekko pomppi kulmaukseen Juhani Tammiselle, jonka namupassi napsahti Jere Jokisen lapaan ja Jokinen nosti kiekon vastustamattomasti yläpeltiin aivan maalin edestä. Erikoinen ottelu eteni maalin jälkeen erikoistilanteilla, kun vuoron perään molemmat joukkueet saivat rangaistukset, ensin Totte Moberg ja puoli minuuttia myöhemmin isäntien Joni Jurmo. Erä eteni päästä päähän viime minuuteille asti ja ajassa 58:06 Kiekko-Espoo otti aikalisän. Aikalisän jälkeen kului seitsemän sekuntia, jonka jälkeen Kiekko-Espoon Mikko Virtanen kavensi lukemat 5-6:een ilman maalivahtia. Kiekko-Espoo veti uudelleen Taposen maalinsa suulta ja haki vimmatusti tasoitusta, mutta loppujen lopuksi Kiekko-Espoon loppukiri jäi melko vaisuksi. Jere Jokinen pääsi kahdesti yrittämään omasta kenttäpäädystä tyhjään maaliin, mutta enempää osumia ei ottelussa nähty, joten pisteet lähtevät FPS:n mukana Forssaan, jolle voitto oli viides kolmen pisteen voitto perättäin.