Try-out-sopimuksensa onnistuneesti käyttänyt Teemu Karjalainen uhkaa KOOVEE:n puolustusta jälleen tulevana perjantaina. Kuva: Forssan Lehti

Mestis-kausi 2020-2021 jatkuu FPS:n osalta perjantaina kotiottelulla KOOVEE:ta vastaan. Kuluva kausi on ollut yli kaksi kuukautta tauolla koronapandemian vuoksi. Runsaasti keskustelua herättänyt ja kauden loppuun viemiseksi vaadittu tukirahaprosessi on nyt takana, joten on hyvä kääntää katseet siihen, mitä kaukalossa tulee tapahtumaan.

Sarja jatkuu erikoisesta tilanteesta, sillä monella sarjan joukkueella on keskenään hyvin erilaiset lähtökohdat. Siinä missä muista joukkueista siirtyi tauon aikana pelaajia omista seuroistaan pois, FPS on saanut treenata samalla tutulla kokoonpanolla. Ainoastaan hyökkääjät Miska Ronkainen ja Santtu Hakanen sekä puolustaja Paavo Tyni ovat olleet yhteistyöjoukkue HPK:n mukana.

Kauden jatkuminen helmikuussa kahden kuukauden tauon jälkeen tuntuu monesta erikoiselta, mutta FPS:n puolustajat Joona Vainio sekä Samuli Virtanen uhkuvat intoa. – Aivan mahtava tunne, kun pääsee taas taistelemaan pisteistä jätkien kanssa aivan liian pitkän tauon jälkeen, Vainio kuvailee. Varakapteeni Virtasen mukaan tauon aikana lisääntynyt harjoittelumäärä keskittyi suureksi osaksi fysiikan ja peruskunnon ylläpitämiseen ja parantamiseen. – Kuormaa tuli enemmän. Välillä motivaatio ei ollut ihan tapissa, kun pelien jatkumisesta ei ollut mitään tietoa, mutta pääsääntöisesti treenien intensiteetti pysyi hyvänä, Virtanen kertoo.

Pelillisesti FPS:n syyskausi oli kohtalaisen hyvä, mutta joukkue kärsi useasti ongelmista maalinteon kanssa. Vainio sekä Virtanen uskovat, että parempaa on luvassa. – Kyllä siihen ongelmaan on löytynyt lääkkeitä ja se nähdään tulevana viikonloppuna, Virtanen vakuuttaa.

Kummatkin myöntävät, että pitkän tauon jälkeen kauden jatkaminen tuntuu lähes kokonaan uuden kauden aloittamiselta, mutta Joona Vainion mukaan se ei välttämättä ole yhtään huono asia. – Ei oikein malta odottaa, että pääsee pelaamaan. Mielestäni joukkue on tällä hetkellä energinen, valmiimpi ja vielä nälkäisempi, kun syksyllä kauden aloituksessa. – Näkisin, että ollaan erittäin hyvässä kunnossa, Virtanen lisää.

FPS:lla on pelaamatta runkosarjasta 12 ottelua. Kausi jatkuu perjantaina kotiluolassa KOOVEE:ta vastaan. Mitä siis voidaan odottaa? – Vauhdikasta ja pirteää jääkiekkoa, Virtanen lupaa.

Kausi jatkuu viikonloppuna kahdella kotiottelulla. Ensin perjantaina 12. helmikuuta klo 18:30 FPS isännöi KOOVEE:ta. KOOVEE on voittanut kaikki neljä aiempaa keskinäistä kohtaamista. Lauantaina 13. helmikuuta klo 17:00 alkavaan otteluun vastustajaksi saapuu TUTO Hockey. FPS on kohdannut TUTO:n tällä kaudella myös neljä kertaa, joista FPS on voittanut yhden.

Ottelut näet tuttuun tapaan Ruutu+ -palvelusta. Ottelut pelataan ilman yleisöä.