Kuva: Kari Vahaniitty

FPS ottaa koronapassin käyttöön Mestiksen kotiotteluissaan 10.12.2021 FPS – Peliitat -ottelusta alkaen. Muilta osin ottelut järjestetään täysin normaalisti. Käytäntö on voimassa toistaiseksi. Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen mukaisesti Forssassa sekä muualla Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella otetaan käyttöön kokoontumisrajoituksia sisätiloissa järjestettäviin yleisötilaisuuksiin 4. joulukuuta alkaen. Järjestelyn myötä FPS:n kotiottelut ovat jatkossakin mahdollisimman turvallisia ja vastuullisesti järjestettyjä.

KORONAPASSI

Koronapassi (EU:n koronatodistus) koostuu kolmesta osasta, joista yhden on oltava voimassa, jotta koronapassi on voimassa:

  • Koronarokotustodistus (2 rokoteannosta)
  • TAI testitulostodistus (negatiivinen koronatestitulos maks. 72 h aiemmin)
  • TAI todistus alle 6 kk aiemmin sairastetusta koronavirustaudista

Koronapassin käyttö

Koronapassina toimii Omakanta-sivulta ladattava EU:n digitaalinen koronatodistus, jonka voi ladata osoitteesta kanta.fi (kirjautuminen sivun yläreunassa).

  • Koronapassin voi näyttää puhelimen tai muun älylaitteen ruudulta tai paperille tulostettuna. Otathan huomioon, että pelkkä QR-koodi ei riitä, vaan asiakkaalla tulee olla koronapassista koko todistuksen ensimmäinen sivu näytettävissä.
  • Koronapassin esittämistä vaaditaan 16 vuotta täyttäneiltä ja sitä vanhemmilta.
  • Koronapassi tarkastetaan Forssan jäähallin sisäänkäynnillä ennen lipunmyyntiä.
  • Koronapassin esittämisen yhteydessä tulee varautua esittämään kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Vastauksen useimpiin koronapassiin liittyviin kysymyksiin näet kanta.fi -sivustolta tästä linkistä.

MUITA OHJEITA OTTELUTAPAHTUMIIN SAAPUVILLE

Muilta osin ohjeistukset säilyvät samanlaisina, kuin aiemminkin kuluvalla kaudella. Kasvomaskin käyttö ei ole pakollista, mutta kuitenkin suositeltavaa alueellisen linjauksen mukaisesti. Lisäksi toivomme katsojia huomioimaan riittävät turvavälit ja huolehtimaan käsihygieniasta (tapahtumassa käsidesiä on tarjolla usealla pisteellä, sekä wc:ssä käsienpesumahdollisuus). Lisäksi toivomme flunssan oireita omaavia jättämään saapumatta otteluun. Toivomme katsojia myös saapuvan otteluihin hieman tavallista aiemmin, jotta sisääntulo otteluihin on sujuvaa.

Tervetuloa nauttimaan Suomen viihdyttävimmästä lätkästä!