FPS matkasi ensimmäiseen maajoukkuetauon jälkeiseen otteluunsa tänään Espoon Metro Areenalle. Isäntäjoukkue Kiekko-Espoo oli kohdattu ennen tämän illan kamppailua kolmesti, joista Kiekko-Espoo oli poistunut kaukalosta jokaisella kerralla voittajana. Ennen taukoa tehottomuuden kanssa tuskaillut Palloseura lähti kääntämään kurssiaan. Mainio ilme ei kuitenkaan pisteisiin riittänyt, mutta pelissä oli paljon positiivista. Esimerkkinä mainittakoon, että FPS:n maalilla ottelun pelanneelle Petrus Lintoselle kirjattiin ainoastaan 16 torjuntaa. Ottelu päättyi Kiekko-Espoon voittoon lukemin 4-3 (3-1, 0-1, 1-1).

Ottelu käynnistyi varsin tunnustelevissa merkeissä. Minuutin kohdalla Joona Vainio karvasi kiekon hyvin, jonka seurauksena Miska Ronkainen ja Janne Jokinen pääsivät 2 vs 1-hyökkäykseen, kuitenkin ilman tulosta. Hetkeä myöhemmin isäntien Timi Lahtinen pääsi laukomaan etukulmasta, mutta Petrus Lintonen torjui eleettömästi. Miska Ronkainen pääsi laukomaan pari minuuttia myöhemmin. Kiekko-Espoon maalilla Roope Taponen torjui takapatjalla kiekon suoraan maalin eteen, mutta kukaan ei ollut lyömässä karoja sisään. Kuudennella minuutilla Palloseuran ykköskenttä kehitti hyvän paineen, jonka seurauksena Kiekko-Espoon kippari Arto Laatikainen taklasi Juhani Tammista selkään 2+10 minuutin jäähyn arvoisesti. Ylivoima pyöri hyvin, mutta Totte Mobergin ja Karri Forsblomin vetoja lukuun ottamatta tehot jäivät piippuun. Ylivoiman jälkeen peli aaltoili hetken päästä päähän. Kaiken kaikkiaan erän avauspuolisko oli hienoisesti kuitenkin vieraiden hallussa. Kuin salama kirkkaalta taivaalta FPS nieli kuitenkin karvasta kalkkia. Petteri Villanen sai kiekon keskialueella ja nousi laidasta maalille. Melkoisen flipperin jälkeen Kurtis McLean löi kiekon sisään. Maalia tarkasteltiin vielä videolta, mutta ottelun tuomaristo osoitti tarkistuksen jälkeen kiekkoa keskelle. Erän loppupuolella nähtiin erikoinen tilanne, jossa Joona Vainio pääsi kenties pälkähästä. Vainio taklasi ensin Tommi Takaveräjää selästä noin puoli metriä irti laidasta. Takaveräjä nousi kuitenkin nopeasti ylös samalla kuitenkin kampaten Vainion ja Takaveräjälle tilanteesta kaksi minuuttia. Palloseura hyödynsi tilaisuutensa, kun pienen pyörityksen päätteeksi Karri Forsblom iski FPS-uransa avausmaalin maalin edestä. Syötöt maaliin Anssi Rantaselta ja Teemu Karjalaiselta. Vanhat lätkäkliseet nousivat taas kerran esiin. FPS:n maalin jälkeisessä vaihdossa helähti toisessa päässä. Isäntien Emil Oksanen pyörähti pienessä tilassa nopeasti ja nosti kiekon etukulmasta sisään ohi Petrus Lintosen. Reilu minuutti tästä ja Tommi Takaveräjä pääsi kahteen kertaan yrittämään johdon kasvattamista kahteen kertaan – onnistuen jälkimmäisestä. Toiseen erään lähdettiin tilanteesta 3-1.

Toinen erä käynnistyi selvästi vauhdikkaammin kuin ensimmäinen. Erän alku eteni jälleen hienoisesti Palloseuran hallinnassa, mutta Kiekko-Espoon hyvä puolustuspelaaminen esti järjestään Palloseuran vetopaikkojen luomisen, mutta mahtui erän alkuun kuitenkin Miska Ronkaisen tolppa ja J-P Kurteliuksen vedot vanhemman Ronkaisen passeista. Kiekko-Espoo pääsi ensimmäiseen kunnon hyökkäykseen vasta erän seitsemännellä minuutilla, josta joukkue kehittikin hyvän parin minuutin painostuksen, mutta FPS:n puolustus Petrus Lintosen johdolla kesti tilanteet. Erän puolen välin jälkeen ottelun painopiste alkoi löytyä yhä enemmän Kiekko-Espoon päädystä. Samuli Virtanen istui kaksiminuuttisen, mutta Palloseuran alivoima oli jälleen mallikasta. Neljä minuuttia ennen erän loppua Juhani Tamminen sai kiekon laidassa Karri Forsblomilta ja purjehti näyttävien veivien jälkeen maalille, mutta Roope Taponen venyi kuitenkin huipputorjuntaan. Minuutti myöhemmin isännillä oli liikaa pelaajia jäällä ja Palloseura hyödynsi tilaisuutensa ylivoimalla. Paavo Tyni syötti siniviivaa pitkin Juhani Tammiselle, joka laukoi kiekon vastustamattomasti hyvin maskissa olleen Taposen ohi. Palloseuran hyvä paine maalin jälkeen jatkui, jonka seurauksena Kurtis McLean komennettiin istunnolle, kun erää oli jäljellä reilut kymmenen sekuntia. Kolmanteen erään siis ylivoimalla ja tilanteesta 3-2.

Palloseuran ylivoimapeli erän alussa oli illan huonoin. Heti McLeanin rangaistuksen päätyttyä FPS sai kuitenkin uuden yrityksen, kun Mikko Kuukka kamppasi jälleen hyviä otteita esittäneen Totte Mobergin. Ylivoimapeli oli tällä kertaa taas pykälän parempaa, mutta Paavo Tynin sekä Teemu Karjalaisen laukauksia lähemmäs tasoitusta ei päästy. Erän neljännellä minuutilla Joona Vainio luisteli tuskaisena vaihtoaitioon, mutta pystyi kuitenkin jatkamaan ottelua. Tästä hetkeä myöhemmin Totte Moberg heitti kiekkon rystyllä hyvin maalille, mutta ohjaus epäonnistui. Kuudennella minuutilla FPS:n neloskenttä loi hyvän paineen Kiekko-Espoon puolustuspäähän, jonka seurauksena isäntien Niko Seppälä komennettiin kaksiminuuttiselle, mutta tuomaristo näki Erkki Laihon avittaneen tilanteessa rangaistuksen syntyä, joten myös Laiholle kakkonen, sukeltamisesta. Neljällä neljää vastaan saatiin kylmää vettä niskaan, kun Timi Lahtinen vei Kiekko-Espoon 4-2 johtoon Anton Ollikaisen syötöstä. Tilannetta edelsi Teemu Karjalaisen kiekon menetys hyökkäyssinisellä. Maalin jälkeen peli eteni tasaisesti päästä päähän molempien saadessa muutaman paikan, mutta lisäosumia ei nähty. Viitisen minuuttia ennen erän päätöstä Teemu Karjalainen löysi b-pisteiden välistä Karri Forsblomin, joka kavensi hyvällä rannelaukauksella lukemiksi 4-3. Forsblomille osuma oli illan toinen. Pari minuuttia myöhemmin Miska Ronkainen pääsi kahteen otteeseen maalipaikoille, mutta verkko ei kuitenkaan heilunut. Erän lopussa Palloseuran aikalisän jälkeen FPS sai pariin kertaan kiekon toimitettua maalille, mutta palkintoa pirteästä esityksestä ei kuitenkaan tänään(kään) saatu pisteiden jäädessä jälleen Espooseen. Päätösvihellyksen jälkeen Anssi Rantanen ja Niko Seppälä järjestivät vielä pienet tanssit.

Valmennuksen kommentit antoi mv-valmentaja Ville Nyrönen: Tasaista vääntöä taas kerran. Kunnolliset maalipaikat saatiin tällä kertaa aika hyvin hyödynnettyä, mikä on merkki siitä, että jatkossa on parempaa luvassa. Ehkä liikaa vielä kikkaillaan hyökkäysalueella, kun olisi mahdollisuus suoraviivaisempaan toimintaan. Kokemusta kumminkin karttuu kokoajan lisää ja eteenpäin mennään. Täytyy muistaa, että suurin osa jengistä on viime kaudella pelannut suomisarjaa tai junnusarjoja ja mestis on kumminkin pykälää tai paria kovempi sarja. Joka jätkä tekee päivittäin pirusti töitä sen eteen, että menestyttäisiin. Kyllä vahva luotto on siihen, että pystytään voitokkaasti tässä sarjassa vielä taistelemaan. Lintonen pelasi hyvällä tasolla, vaikka kokoonpanoa jouduttiin muokkaamaan hetki ennen lähtöä. Näitä joskus tapahtuu ja hienoa, että jätkät on valmiita vaikka hommat ei aina ihan ennalta sovitun kaavan mukaan menekään.