Mediaryhmä laittoi kysymyksiä ja Philip Pallin vastaili! Kiitokset avusta Urheilutoimenjohtaja Mikko Aholle ja U20 puolustaja Harald Heinolle!

Miten arki on lähtenyt Forssassa sujumaan?

Oletko jo ehtinyt tutustunut kaupunkiin?

– On alkanut hyvin täällä tämä arki, paljon treeniä ja kehittävää harjoittelua ja varmaan siitä syystä ei vielä ole oikein ehtinyt itse kaupunkiin tutustumaan.

Olet ensimmäistä kertaa kuulemma Suomessa! Onko tullut jotain yllättävää vastaan?

– Kyllä täytyy todeta, että joitakin eroavaisuuksia Suomen ja Ruotsin välillä löytyy niin kaukalossa ja sen ulkopuolella. Jääkiekko on täällä ehkä hieman ”raastavampaa”, suorempaa ja ehkä jopa hieman nopeampaa kuin Ruotsissa. Kentän ulkopuolella ensimmäisenä mieleeni tulee ruoka, joka eroaa hieman kotoisesta, mutta hyvää ruokaa olen toistaiseksi täällä saanut.

Kuinka olet kotiutunut joukkueeseen ja onko harjoitustahti sellainen johon olet tottunut?

– Mielestäni olen kotiutunut joukkueeseen hyvin vaikka en puhu sanaakaan suomea, onneksi kuitenkin jätkät puhuu hyvin englantia niin voi kuitenkin vaihtaa ajatuksia. Harjoituksissa tahti on kovempi täällä mielestäni ja että kaikki antaa 100%, jokaisessa tilanteessa, kaikissa harjoituksessa, mikä osaltaan nostaa tahtia entisestään on mielestäni ainoastaan hyvä ja iloinen asia.

Nyt olet pelannut yhden Mestis ottelun ja nähnyt yhden ottelun , mitkä ovat ensivaikutelmasi sarjasta?

– Ensivaikutelma Mestiksestä on, että se on kehittävä sarja pelata sekä vauhdikas että tasokas. Mestiksessä on paljon hyviä pelaajia ja taso on korkea.

HockeyEttan on monilohkoinen sarja, onko siinä isot tasoerot joukkueiden kesken?

– Hockeyettan on laaja liiga ja joukkueiden tasoerot ovat melko suuria. Luulen, että etelän lohko on aika tasainen, josta löytyy todella hyviä joukkueita vastaavasti pohjoisen lohkon joukkueissa on tasoerot huomattavia, kuitenkin yleisesti ottaen sarja on hyvätasoinen sekin.

Mitkä ovat vahvuutesi pelaajana ?

– Omina vahvuuksina pidän pelaajana itsessäni syötöt sekä pelinlukutaidon. Isokokoisempana pelaajana yleensä laitaväännöt ja muu fyysinen peli on melko hyvää.

Pääset 2vs1 hyökkäykseen , syöttö vai laukaus?

– 2 vastaan 1:ssä yleisemmin varmaan valitsen syöttämisen.

Lopuksi vielä tavoitteesi pelaajana?

– Tavoitteet juuri nyt on tietysti auttaa joukkuetta voittamaan niin paljon otteluita kuin mahdollista ja pitkällä tähtäimellä kehittyä mahdollisimman paljon ja katsoa kuinka pitkälle se riittää.

– Faneille lähettäisin sellaisia terveisiä, että tulkaapa seuraavaan kotipeliin joukolla ja auttakaa meitä ottaan 3 pistettä kotiin, niin me tehdään kaikki sillain, että tulee oikein viihdyttävä ilta kuin mahdollista.

Kiitos vastauksista Philip!

Tack för svaren Philip

Kuva: Kari Vahaniitty. Philip Pallin etualalla. Taustalla Veikka Kärjä Veripalvelun punaisessa kypärässä.