Torstaina tappioputkensa Kiekko-Vantaata vastaan katkaissut Forssan Palloseura sai lauantai-illan kamppailuun vastaansa koko alkukauden Mestiksen kärkikahinoissa olleen Kiekko-Espoon. Ottelun lähtökohdat olivat varsin mielenkiintoiset, sillä siinä missä isäntäjoukkue on parantanut otteitaan peli peliltä, niin vieraiden koneet sen sijaan ovat viime aikoina hieman yskineet. Palloseuralla oli siis hyvä iskun paikka ottaa toinen voitto putkeen. Ottelusta muodostui varsin tasaväkinen pienten marginaalien ottelu, jossa oma koira pääsi puraisemaan ratkaisten ottelun. Ottelu päättyi lukemin 2-3 (1-1, 0-1, 1-1).

Ottelun ensiminuutit kamppailtiin varsin tasaisesti. FPS:n Paavo Tyni sekä Kiekko-Espoon Aleksi Järvinen pääsivät kertaalleen vetopaikoille, mutta aikaista osumaa ei nähty kumpaankaan päähän. Ottelun ensimmäinen tilastomerkintä saatiin reilun kolmen minuutin kohdalla, kun Kiekko-Espoon Kurtis McLean koukki itselleen kakkosen. Ylivoimalla Miku Ronkaisella sekä Totte Mobergilla oli hyvä aihio, mutta erikoistilanteen paras paikka siunaantui kuitenkin Kiekko-Espoon Julius Rantaeskolalle, kuitenkin numeroiden säilyessä ennallaan. Erässä nähtiin myös 4 vs 4-tilanne, kun ajassa 06:20 Kiekko-Espoon Joonas Kalliola sai 2 minuuttia estämisestä, mutta tuomaristo katsoi FPS:n Joona Vainion antaneen värikynää kaatumiseen. Kiekko-Espoo pääsi samassa erikoistilanteessa myöhemmin ylivoimalle, mutta Tuomas Aalto kesti espoolaisten lähentelyt varmasti. Erän puoleen väliin asti Kiekko-Espoo oli hienoisesti kuskin paikalla. Erän edetessä isännät saivat paremmin ja paremmin jutun juonesta kiinni. FPS siirtyi ottelussa 1-0 johtoon, kun Joonas Uimonen avasi laitaan Topi Häggille, jonka laukaus yllätti Riku Lindroosin kilpipuolelta. Joona Vainiolle kakkossyöttö maaliin. Kauaa FPS ei kuitenkaan ehtinyt johtoasemassa pelata, sillä Kiekko-Espoon Aleksi Järvinen pääsi tasoittamaan maalin edestä FPS:n puolustuksen sekaannuksen jälkeen. Kaiken kaikkiaan melko tasainen erä torjuntojen jakatuessa Lindroos 8, Aalto 11.

Tasainen ensimmäinen erä saa jatkoa

Toinen erä käynnistyi avauserän kaltaisissa merkeissä. Erän alussa Julius Rantaeskola petasi itselleen mainion paikan vahvalla luistelullaan, mutta Tuomas Aalto jatkoi FPS:n maalilla hyviä otteitaan. Entiselle FPS-hyökkääjälle Tommi Takaveräjälle sattui lapsus erän neljännen minuutin kohdalla, kun Takaveräjä heitti kuperkeikan hyökkäyssinisen päällä, jonka seurauksena FPS:n Juhani Tamminen pääsi läpiajoon. Tamminen veivasi hyvin rystyltä kämmenelle, mutta Riku Lindroos venytti kuitenkin loistavasti patjansa tolpan juureen. Minuutti myöhemmin Jukka-Pekka Kurtelius koukki itselleen kakkosen ja hyvän alivoimapelin päätteeksi saatiin kylmää vettä niskaan, kun Kiekko-Espoon Anton Ollikainen ohjasi onnekkaasti kaatuessaan lukemiksi 1-2. Pari minuuttia myöhemmin FPS:n Joonas Uimonen pääsi esittelemään maalivahdin taitojaan, kun Aleksi Järvinen vippasi kiekon Tuomas Aallon yli Julius Rantaeskolan hyvästä syötöstä. FPS:n illan kenties paras kentällinen Hägg – E.Moberg – Laiho petasi minuutti myöhemmin hyvän maalintekopaikan, kuitenkin ilman tulosta. Avauserän tapaan erän ensimmäisen puoliskon painopiste oli hienoisesti FPS:n päädyssä. Erän puolenvälin jälkeen FPS pääsi jälleen ylivoimalle, jossa paras paikka siunaantui Juhani Tammiselle miehen sivaltaessa korkealle pompanneen kakkoskiekon kuitenkin maalin ohi. Heikon ylivoimapelin jälkeen erä eteni tasaisesti, otteen ollessa kuitenkin pääasiasssa Palloseuralla ja hyviä maalipaikkoja syntyi lyhyessä ajassa liukuhihnalta. Tasoitusmaalia ei kuitenkaan syntynyt, joten kolmanteen erään lähdettiin Kiekko-Espoon johtaessa 1-2. Torjunnat toisessa erässä Lindroos 6, Aalto 6.

Tehottomuus riivaa edelleen – oma koira puraisee ja ratkaisee

Kolmas erä käynnistyi FPS:n kannalta synkästi, sillä Juhani Tamminen komennettiin huitomisesta istunnolle. Kiekko-Espoon ylivoimapeli oli kuitenkin heikkoa. Aivan ylivoiman päättyessä Kiekko-Espoon Emil Oksanen sai kiekon maaliin, mutta tuomaristo katsoi videotarkistuksen jälkeen Oksasen ohjanneen kiekon maaliin hanskallaan tarkoituksellisesti. Ottelun kolmas erä eteni lähes puoleen väliin asti tasaisissa merkeissä, kunnes alkoi tapahtua. Ensin Kiekko-Espoon Petteri Villanen sukelsi itselleen kakkosen ja vajaa minuutti myöhemmin ottelussa 6 minuuttia jäähypenkkiä kuluttanut Joonas Kalliola teki Villaselle seuraa. Palloseura käyttikin etsikkoaikansa hyväksi ja sai kauan kaivattuja ylivoimatehoja. Juhani Tamminen löysi siniviivaa pitkin vahvoja näyttöjä antaneen Teemu Karjalaisen, jonka one-timer upposi vastustamattomasti yläpeltiin. Kakkossyöttö maaliin kultakypärä Paavo Tynille. Seuraavassa vaihdossa FPS-fanit kokivat jälleen kauhun hetkiä, kun pirteästi esiintynyt Kiekko-Espoon Aleksi Järvinen punnersi laidasta nokikkain Tuomas Aallon kanssa ja laukaus lirahti vain hieman Aallon kainalosta ohi. Erän puolen välin jälkeen FPS:n Janne Jokinen luisteli vahvasti Espoon puolustajilta karkuun, mutta hienon ottelun pelannut Riku Lindroos venytti jälleen kerran patjansa kiekon tielle. 5 vs 3-ylivoimasta lähtien pelin ote oli selvästi Palloseuralla, mutta jälleen saatiin kylmä suihku niskaan. Petteri Villanen lähti nopeaan vastahyökkäykseen ja laukoi terävästi. Tommi Takaveräjä pääsi mailoineen väliin ja näin ollen vei vieraat 2-3 johtoon. Koko maalintekotilanne syntyi hieman varkain. Hetkeä myöhemmin Juhani Tamminen pääsi uudelleen nokikkain Riku Lindroosin kanssa, mutta Tammisen hyvästä irtautumisesta huolimatta vain luu jäi käteen. Neljä minuuttia ennen ottelun päätöstä FPS pääsi jälleen ylivoimalle ja samassa ajassa päävalmentaja Asko Rantanen piti aikalisän. Palloseuran loppukiri jäi kuitenkin vaisuksi, joten pisteet matkasivat Espooseen.

– Mitähän tähän sanoisi. Tappiopelin jälkeen on tietysti aina vähän mieli maassa ja negatiiviset asiat meinaa tulla ensimmäisenä mieleen. Tasainen kamppailu ja Kiekko-Espoo oli maalin verran parempi. Kyllähän meillä paikkoja taas oli, mutta jotain jippoa tarvittaisiin lisää noihin ykkösektorin tilanteisiin. Liikaa menetettiin kiekkoa molemmilla siniviivoilla. Lisäksi loppukliimaksi jäi täysin putkeen. Positiivista oli kuitenkin se, että saatiin pari maalia ja pystyttiin luomaan hyviä paikkoja kärkipään joukkuetta vastaan. Eteenpäin on vaan mentävä, FPS:n maalivahtivalmentaja Ville Nyrönen summaa.