Runkosarjan lähestyessä loppuaan Palloseura pelaa jälleen kolmen ottelun viikon jonka ainoa vieraspeli pelataan keskiviikkona Vantaalla. Perjantaina ja lauantaina pelataan kotihallissa.

Keskiviikkona Palloseura siis matkaa Vantaalle, jossa meitä isännöi sarjassa yhdeksäntenä oleva Kiekko-Vantaa. Joukkueet ovat kohdanneet sarjassa kolmesti. Ensin Vantaalla Lohipaidat voittivat 5-0. Forssassa on pelattu kaksi tiukkaa ottelua, ensin vieraat voittivat 2-3, ottelussa jossa FPS johti vielä 58 minuutin kohdalla 2-1. Toisen peli päättyi vieraille 3-4. Ennen kautta pelatuista harjoitusotteluista FPS voitti toisen,Vantaalla pelatun ottelun selkeästi 2-6.

Lohipaitojen kultakypärää kantaa Okko Kangasniemi. Pienikokoinen taituri on kerännyt pisteet 19+31. Siirtorajalla HIFK sopimuspelaajaksi siirtynyt , mutta Vantaalla jatkava Santeri Hartikainen seuraa tehoin 19+27. Niklas Nordgren on myös tehnyt hyvin pisteitä, 20+24, ollen joukkueensa paras maalintekijä. Palloseuraa edustaneista Totte Moberg on tehnyt 5+13, Juuso Vainio 0+13 , Leevi Kannisto 2+0 ja Olli Maansaari 10+29. Kapteeni Maansaari on kuitenkin loukkaantuneena ilmeisesti sivussa.

Kiekko-Vantaan maalivahti osasto koki kauden aikana muutoksia, kun Paavo Hölsä käytti ulkomaanoptionsa. Juuso Helomaa on pelannut eniten, 23 ottelua saldolla 7-3-8. Helomaan torjuntaprosentti on 89,77. Aikanaan HPK-lainana Palloseuran maalillakin vieraillut Aleksi Seppälä on pelannut 4 ottelua saldolla 1-0-2 torjuntaprosentin ollessa 81,82% .

K-Vantaan edelliset ottelut: RoKi – K-Vantaa 6-2,  RoKi – K-Vantaa 1-5,  Ketterä – K-Vantaa 5-1, JoKP – K-Vantaa 0-1(ja), K-Vantaa – TUTO  8-4

K-Vantaa – FPS Keskiviikkona 21.2 klo 18:30 Trio Areena, Vantaa , MTV Katsomo. FPS Fan Club seuramatka

Perjantaina Forssaan saapuu Palloseuran yläpuolella sarjataulukossa majaileva, todennäköinen karsintavastus, Kajaanin Hokki. Hokki nollasi Palloseuran Kajaanissa molemmissa otteluissa. Ottelut olivat ehkäpä Palloseuralle kauden heikoimmat, ensin 3-0 ja toisessa numeroin 4-0. Forssassa pelatun ottelun Palloseura voitti hyvällä esityksellä numeroin 5-2.

Hokin kultakypärää kantaa puolustaja Niko Mikkola tehoin 7+19. Tuomas Komulaisella on 6+20 ja Juuso Aaltosella 11+13. FoPS Juniorit kasvatti Kasperi Heinäsellä on 2+8, Kasperi on kuitenkin ollut viime aikoina pois loukkaantumis takia. Palloseuran paitaa kantaneista Janne Jokisella on 10+6 ja Tomi Nikulla Hokki paidassa 2+5. Siirtorajan kynnyksellä myös Hokki hankki kanadalaisvahvistuksen. Jordan Stallard on tehnyt 7 otteluun 1+2.

Hokki hommasi täydennystä maalivahtiosastolle, kun kokenut Kristian Tamminen liittyi Kainuulaismiehistöön. Yhdeksän ottelua on tuottanut tilastot 2-0-7, torjuntaprosentti Tammisella on 88,32.  Ex-FPS vahti Eetu Nieminen on pelannut Hokki-vahdeista eniten, 24 ottelua saldolla 4-7-9. Eetun torjuntaprosentti on 88,19% . Faustas Nauseda on pelannut 16 ottelua tilastolla 2-2-11, torjuntaprosentilla 87,56. Sekä Nieminen että Nauseda ovat pelanneet yhden nollapelin, vastassa oli silloin Kajaanissa heikosti esiintynyt Palloseura..

Hokin edelliset ottelut: Hokki – IPK 2-3, Hermes – Hokki 4-1, Hokki – Jokerit 4-5, Hokki – K-Espoo 0-3, Hokki – Ketterä 1-5

FPS – Kajaanin Hokki Perjantaina 23.2 klo 18:30 Forssan Jäähallilla

Viikon viimeiseen otteluun saapuu lauantaina vieraaksi Tampereen KOOVEE. KOOVEE on ainoa joukkue tämän kauden sarjassa jonka Palloseura on voittanut varsinaisella peliajalla kahdesti. Ensimmäisen ottelun KOOVEE voitti kotonaan 5-2, toinen ottelu Forssassa päättyi Palloseuran 4-1 voittoon ja viimeksi pari viikkoa sitten Tampereella pelatussa ottelussa Palloseura haki 2-4 vierasvoiton. KOOVEE:llä on vielä mahdollisuus tavoittaa ”villikortti” playoff paikalla oleva KeuPa HT , joka on 4 pistettä edellä. Toisaalta joukkueella on häviävän pieni mahdollisuus joutua Palloseuraa vastaan karsinnassa, mutta Hokki on jäänyt 10 pisteen päähän eli tämä vaatisi Hokilta melkoista voittoputkea. Siirtorajalla KOOVEE kuitenkin menetti 4 peluria, joista 2 oli sisäisen pörssin parhaat elikkä Janne Seppänen ja Niko Lahtinen. Lisäksi Palloseurassakin pelannut Santtu Hakanen siirtyi Laitisen tavoin Jokereihin ja samaan suuntaan lähti myös kapteenina ollut Jeremi Wehmas.

Kultakypärää kantaa nyt Tomi Purmola tehoin 11+13, Samu Markkulalla on 6+17. Emil Järventie on tehnyt pisteet 9+10.

Dynamon maalilla on viimeaikoina pelannut pääasiassa Verneri Virtanen, yhteensä 22 ottelua tilastoin 7-4-11, torjuntaprosentti on hyvä 90,32. Alkukaudesta enemmän pelannut Patrik Hamrla palasi aloittavaksi maalivahdiksi K-Espoota vastaan, Tsekkiveskarille on kertynyt 20 ottelua saldolla 4-2-13, torjuntaprosentti hänellä on 86,32.

KOOVEE:n edelliset ottelut: KOOVEE – K-Espoo 1-5, JoKP – KOOVEE 6-0, KOOVEE – FPS 2-4, KOOVEE – TUTO Hockey 3-5, K-Espoo – KOOVEE 2-1. Ennen Forssan saapumistaan KOOVEE kohtaa kotonaan torstaina Ketterän.

FPS – Tampereen KOOVEE Lauantaina 24.2 klo 17.00 Forssan Jäähallilla

Palloseura pelasi viime viikonloppuna pari lupauksia antavaa ottelua. Yhteensä onnistuttiin tekemään 7 maalia joka on hyvä asia. Ketterä otti 6-3 kotivoiton, mutta Joensuun harjoitushalliin siirretty JoKP ottelu tuotti pisteen, toki JoKP onnistui ottelun jatkoajalla voittamaan maalein 5-4.

Uusi Kanadalaishyökkääjä Jack Jeffers debytoi Imatralla onnistuen heti maalinteossa. Tehot kahdessa pelissä ovat 1+3. Jeffersin kanssa samassa ketjussa pelannut Justus Ojala kantaa Palloseuran kultakypärää tehoin 3+13. Viikonlopun ottelut väliin jättämään joutunut Viljami Jokirinne on tehnyt 3+11 ja kolmantena on Risto Saarinen tehoin 6+7. Puolustaja Bryce Martin laukoi Imatralla ensimmäisen Mestis maalinsa ja on tehnyt neljään otteluun 1+2.

Palloseuran maalilla Alex Mäkelä joutui Ketterän toisen erän ryöpytyksessä vaihtoon, Joensuussa kertyi 43 torjuntaa. Axun torjuntaprosentti on nyt 89,26% . Ville Viskari pelasi Imatralla reilun erän joutuen antautumaan kertaalleen. Villen torjuntaprosentti on nyt 86,14% .

Palloseuran edelliset ottelut: JoKP – FPS 5-4(ja) , Ketterä – FPS 6-3, KOOVEE – FPS 2-4, FPS – RoKi 0-3, FPS – JoKP 1-6

Poissa vahvuudesta: (tilanne 21.2)

Markus Lahtinen (ylävartalovamma / arvio 1-2 vkoa)

Miska Vilppola (alavartalovamma / arvio 1-2 vkoa)

Malte Hasselgren (kausi ohi)

Viljami Jokirinne (Intti)

Jack Jeffers (ill/ day to day)