FPS:n kauden toinen harjoitusottelu päättyi Tampereella kirvelevään 3-2 (2-0, 1-1, 0-1) tappioon. FPS:lle jäi ottelusta myös hieman pureksittavaa, sillä vierasjoukkueelle jäi hieman epäselväksi kävikö kiekko maalissa KOOVEEN toisessa osumassa vai ei, sillä kiekko näytti kimpoavan ylärimasta tolppaan, vaikka aloitus vietiin keskialueelle tilanteen jälkeen. FPS:n maalit ottelussa tekivät kapteeni Eetu Moberg ja Eemeli Mäki.

Ensimmäinen erä Tampereella oli tasaista ja vauhdikasta päästä päähän peliä, jossa molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa maalintekoon, mutta viimeistelyssä onnistui ainoastaan kotijoukkue KOOVEE. FPS aloitti pelin hyvin ja pääsi ottelun alussa muutamalle hyvälle paikalle, kun Zack Malik ja Miku Ronkainen pääsivät laukomaan maalin edestä, mutta nämä yritykset suuntautuivat hieman maalin ohi.

Erän puolivälissä FPS:n puolustukselle sattui pieni virhe, jonka kotijoukkue hyödynsi heti. Tilanne sai alkunsa, kun Jere Kivimäki pääsi syöttämään maalin takaa maalin eteen Aku Kinnarille, joka pääsi kokeilemaan tilanteessa kaksi kertaa Eetu Niemisen ohittamista. Ensimmäisen yrityksen maalivahti onnistui vielä torjumaan, mutta toiselle yritykselle hän ei voinut enää mitään.

Toistamiseen 10 kertaa avauserässä torjunut Nieminen joutui antautumaan kolme minuuttia ennen erän loppua, kun Aleksi Ojala pääsi Jeremi Vehmaksen ja Kalle Hällforsin esityöstä läpiajoon, jonka päätteeksi hyökkääjä veivasi kiekon tuomareiden mielestä maaliin. Kotijoukkueen kahden maalin johdossa mentiin myös ensimmäiselle erätauolle.

FPS saa maalihanat auki

Toisessa erässä KOOVEE terävöitti puolustamistaan, jonka seurauksena FPS:lla oli pieniä ongelmia päästä kotijoukkueen maalin eteen laadukkaille maalipaikoille. Illan kolmas maali nähtiin yhdeksän minuutin kohdalla, kun Perttu Ahon veto otti FPS:n maalin edessä ilmeisesti mailasta kimmokkeen ja yllätti kuusi kertaa erässä torjuneen Niemisen.

FPS ei kuitenkaan painanut kolmannesta takaiskusta huolimatta päätä pensaaseen, vaan jatkoi taistelua. Tämä tuotti tulosta kolme minuuttia myöhemmin, kun Eetu Moberg onnistui ylivoimalla ohjaamaan maalin edestä Erkki Laihon vedon verkon perukoille. Toiseksi syöttäjäksi osumaan merkittiin Malik. 3-1 lukemissa mentiin myös toiselle erätauolle.

FPS:n taistelua ei palkita

Kolmas erä Tampereella mentiin FPS:n pienoisessa komennossa, sillä vuorostaan KOOVEElla oli ongelmia hyökkäyspelinsä kanssa. FPS:llä oli heti erän alussa paikka kavennukselle, kun Ronkainen pääsi vapaasti laukomaan maalin edestä, mutta 30 kertaa ottelussa torjunut Verneri Virtanen torjui tämän yrityksen hienosti kilpikädellään.

Ajassa 41.40 Virtanen joutui kuitenkin antautumaan toistamiseen, kun Eemeli Mäki kauhoi vierasjoukkueelle tärkeän kavennuksen maalin edestä. Syöttöpisteen osumaan sai Eppu Varjamo. Pelin lopussa FPS:lle tarjottiin vielä mahdollisuutta painaa peli tasoihin, kun vierasjoukkue pääsi pelaamaan kuudella neljää vastaan ottelun lopussa, mutta toivottua tulosta tämä erikoistilanne ei tuottanut. Näin KOOVEE vei ottelun nimiinsä 3-2 lukemin.

Ottelun jälkeen FPS:n päävalmentajan Asko Rantanen oli tyytyväinen suojattiensa nousujohteiseen peliin ja kolmannen erään. Parannettavaa valmentaja löysi kiekollisesta pelaamisesta ja maalille menemisestä.

Hyvää tässä ottelussa oli se, että pystyttiin parantamaan peliä jokaisessa erässä. Kiekollisessa pelissä meille tuli vielä lapsuuksia, mutta niitä tulee kaikille tähän aikaan vuodesta. Meidän pitää myös jatkossa mennä maalille röyhkeämmin. Nämä molemmat asiat ovat kuitenkin sellaisia, että ne korjaantuvat ajallaan, kun pelaajat oppivat tuntemaan toisensa paremmin.

kuva ja teksti: Ossi Lindberg