Palloseuran tiivis ottelutahti Mestiksessä jatkuu alkavalla viikolla peräti kolmella ottelulla!
Keskiviikkona Forssaan saapuu Kokkolan Hermes, torstaina käydään Espoossa ja lauantaina Forssaan tulee vieraaksi Kajaanin Hokki.

Keskiviikkona Forssaan saapuva Kokkolan Hermes on aloittanut sarjan vahvasti. Joukkue on kerännyt 17 pelaamassaan ottelussa 31 pistettä ja sijoitus on viikon alussa kuudes. Hermes ja Palloseura ovat kohdanneet tällä kaudella kerran, Kokkolassa jossa Hermes onnistui Palloseuran hallinnasta huolimatta voittamaan ottelun maalein 2-1. Hermes on onnistunut tasaisesti sekä kotona että vieraissa. Vieraskaukaloista joukkue on hakenut voiton kuudesti joista 5 on varsinaisella peliajalla. Häviöitä on kolme. Hermes voitti lokakuun loppupuolella alkeneessa putkessa 6 ottelua putkeen, mutta neljästä viimeisestä Hermes on hävinnyt kolme. Tosin voitto on Kiekko-Espoota vastaan joka kaatui Kokkolassa numeroin 4-2. Edellisessä ottelussaan Hermes kärsi 4-6 kotitappion Jokipojille. Myös kaksi edellistä vierasottelua ovat olleet tappiollisia, kun Ketterä kaatui Hermeksen 5-0 ja Jokipojat seuraavana päivänä 6-1. Ennen Forssaan tuloa Hermes pelaa tiistaina vielä Turussa TuTo Hockeyn vieraana.
Hermeksen paras pistemies on Kärppä-laina Aleksi Antti-Roiko tehoin 6+10. Antti-Roiko on kuitenkin ollut viime otteluista pois koska Kärpät tarvitsi hänet takaisin Ouluun. Eppu Karuvaara on tehnyt pisteet 7+7. Hermeksen maalilla on pelannut huippuvireeseen (torjunta% 95,94) päässyt Kristian Tamminen, joka kuitenkin jätti Imatralla pelin kesken eikä ole senjälkeen pelannut. Niklas Kokko on myös pelannut hyvin, mutta myös Kokko on ollut pois viimeaikoina joten Hermes joutui lainaamaan Lukosta nuoren Juuso Helomaan. TuTo ottelu tuonee selvyyttä siihen kuka meitä vastaan on tolppien välissä.

FPS vs Hermes Forssan Jäähalli 30.11 klo 18.30

Hermes ottelun jälkeen Palloseura ei ehdi kovinkaan paljon huilaamaan sillä jo seuraavana päivä Kivistön bussi kuljettaa Vihreäpaidat Espooseen. Kyseessä on kauden neljäs (ja runkosarjan viimeinen) kohtaaminen Kiekko-Espoon kanssa. Syyskuun lopulla Palloseura kärsi Espoossa 5-0 tappion. Marraskuussa Espoolaiset kävivät kahdesti Forssassa, ensin Palloseura hävisi 1-3, ottelun viimeinen maali syntyi tyhjään maaliin. Lauantaina voitto puolestaan jäi Forssan , kun Palloseura otti 3-2 voiton voittolaukausten jälkeen. Kyseessä oli Espoolaisille toinen perättäin tappio, tosin sarjan kärkipaikkaa nämä tappiot eivät uhanneet vaan 45 pistettä pitävät eron toisena tulevaan Ketterään viidessä pisteessä. Ennen Palloseuran kohtaamista Espoolaiset pelaavat tiistaina Peliittoja vastaan, kyseessä on Kiekko-Espoon ensimmäinen kotiottelu yli kuukauteen!
Lauantaina pisteittä jäänyt Tommi Huhtala jatkaa parhaana pistemiehenä tehoin 9+13. Aleksi Matinmikko jäähyili Forssassa onnistuen toki myös syöttämään yhden maalin nostaen kauden tehonsa lukuihin 2+18 jolla johtaa koko sarjan puolustajien pistepörssiä. Vahvaa kautta pelaava puolustaja Atro Leppänen onnistui lauantain ottelussa tekemään 1+1 ja nosti kauden pistemääränsä lukemiin 7+12.
Espoolaisten maalivahdit Jani Lampinen ja Waltteri Ignatjew joutuivat viime viikolla poistumaan hävinneenä kaukalosta vaikka molemmissa otteluissa vastustajien maalivahti torjui puolet enemmän. Toki molemmat ovat jo kertaalleen voittaneet Palloseuraa vastaan tällä kaudella.

K-Espoo – FPS Metro Areena 1.12 klo 18.30 CMore Sport.

Lauantaina Forssaan saapuva Kajaanin Hokki kohtaa jo ennen Forssaan saapumistaan vieraissa keskiviikkona Joensuun Kiekko-Pojat ja perjantaina TuTo Hockeyn.
Hokki on onnistunut keräämään pisteitä kutakuinkin tasatahtiin Palloseuran kanssa joten tärkeät pisteet ovat jaossa lauantaina!
Edellinen voitto KooVee:stä jonka Hokki on voittanut Kajaanissa kahdesti. Tauon jälkeen joukkue on pelannut peli/viikko tahtia, tuloksena tappiot Ketterälle 5-1 ja RoKi:lle 1-2.
Joukkueen paras pistemies Valtteri Niemi on ollut loukkaantuneiden listalla ja hänen pelaamistaan meillä ei ole tietoa. Tuomas Komulainen on tehnyt 2+12 ja kantenee kultakypärää. Hokki sai kuukausi sitten kovan vahvistuksen kun viime kauden tehomies Oskari Siiki palasi Kajaaniin, pelaamassaan kuudessa ottelussa hän on tähän mennessä tehnyt tehot 2+2. Forssalaisille tuttu Janne Jokinen on tehnyt 3+6 pistettä ja FoPS Junioreista lähtöisin oleva Kasperi Heinänen tehot 1+1. Jo Suomi-sarja ajoilta tuttu Patrik Koivisto on kantanut päävastuun maalivahti pelistä ja torjunut joukkueensa kaikki voitto ottelut. Alex Mäkelä oli viimeksi RoKi:a vastaan kuitenkin torjuntavuorossa joten molemmille on todennäköisesti tulossa vastuuta kolmen ottelun viikolla.

FPS vs Hokki Forssan Jäähalli 3.12 klo 17.00

Palloseura sai kaipaamansa onnistumisen lauantain ottelussa kärkijoukkue Kiekko-Espoota vastaan ja lähtee hakemaan jatkumoa hyville esityksille. Petrus Lintonen ja Eetu Nieminen olivat molemmat vahvassa torjuntavireessä viime viikon otteluissa. Petrus yllättettiin Imatralla vain kerran, sekin 5vs3 ylivoimalla ja Eetu Nieminen puolestaan pelasi jälleen vakuuttavasti K-Espoota vastaan.
Mika Huhtasalo nosti maalimääränsä yhdeksään laukomalla Palloseuran toisen maalin lauantaina nousten tehoin 9+3 Palloseuran sisäisen pörssin toiseksi. Miku Ronkainen kantaa edelleen kultakypärää tehoin 5+10. Jure Povse saalisti Mestis uransa ensimmäisen tehopisteen syöttämällä Huhtasalon maalin. Voittolaukaus-kisa oli Palloseuralta vakuuttavaa suorittamista, kun Eppu Varjamo , Povse ja Huhtasalo onnistuivat maalinteossa ja Eetu Nieminen selvitti 3/4 Espoolaisten laukauksista.

Tiistaina tulossa mielenkiintoinen uutinen lainapelaajasta tämän viikon otteluihin!

Valmentaja Eemeli Parikka ennakoi alkavaa viikkoa näin:

Alkava viikko tiivis kolmen pelin viikko. Hermestä vastaan oli tiukka peli Kokkolassa. Heillä hyvä on mv-peli ja puolustuspeli. Tiukka ja tiivis kamppailu tulossa. K-Espoo ärsytettiin… Varmasti samankaltainen peli kuin lauantaina on tulossa. Hokki kohdataan ensimmäistä kertaa. Tutustutaan heihin enemmän viikon mittaan.

Poissaoloja jonkin verran varnasti ensi viikolla. Kaikki oikeastaan epävarmoja jotka olivat poissa lauantaina. Jokaisen kohdalla mennään päivä kerrallaan. Kärjä ja Mäki armeijassa.

Lähdetään jatkamaan hyvää puolustuspeliä ja toivottavasti pystytään parantamaan hyökkäyspeliä.

Peleihin viikko sitten palannut puolustaja Joona Vainio arvio tulevia matseja seuraavasti: Kova viikko tulossa, 3 peliä ja pisteitä pitäis saada raavittua. Lauantain voitto toi varmasti virtaa ja itseluottamusta joukkueeseen, joten eiköhän voittoja tule tälläkin viikolla!

Poissaolijoita ( maanantain tilanne)

Samuli Aaltonen : päivä kerrallaan
Michal Kvasnica : päivä kerrallaan
Kasperi Lehtonen : päivä kerrallaan
Severi Savijoki : päivä kerrallaan
Niko Ervasti : päivä kerrallaan
Veikka Kärjä : armeija,viikko
Eemeli Mäki: armeija
Miska Ronkainen: määrittelemätön